Categories
blog

Minél jobban érzi magát, annál valószínűbb, hogy produktív lesz

Minél jobban érzi magát, annál valószínűbb, hogy produktív lesz

Ezt a gyakorlati tesztet figyelemmel kísérik és korlátozzák. Célja a szívműködés ellenőrzése, nem pedig a kihívás. Másodlagos megelőzés. Orvosai és nővérei nagyon érdeklődni fognak a második szívroham megelőzése iránt. Amíg Ön kórházban van, itt az ideje, hogy megkérdezze, milyen lépésekkel csökkentheti a visszautazás kockázatát, beleértve a következőket: a dohányzás abbahagyása, a stressz kezelése, az egészséges táplálkozás, a megfelelő testmozgás, a gyógyszerek szedése, más egészségügyi állapotok, például a cukorbetegség kezelése.

„Általában két-három napig tartjuk őket a kórházban” – mondja Stys. „Ha nincs probléma, felállítjuk őket, és megkezdjük a szívrehabilitációt. Semmi tünet, jól érzik magukat, hazamennek. ”

A kardiológussal utólagos találkozókat fog kapni, hogy ellenőrizze előrehaladását. Ne hagyja, hogy a kórházban végzett munka legyen az utolsó lépés a szívroham kezelésében. Azt is meg kell terveznie, hogy a kardiológiai rehabilitációt a lehető leghosszabb ideig folytatja. Egy közelmúltban végzett, 3240 beteg bevonásával készült tanulmány kimutatta, hogy azok, akik hosszabb, intenzívebb szívrehabilitációs programot folytattak, 48 százalékkal kisebb valószínűséggel kaptak második szívrohamot.

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

Legújabb szívegészségügy

Az új szív-egészségügyi irányelvek a hasi zsírra összpontosítanak, nem csak a testsúlyra

Az új irányelvek szerint a vastagabb derékbőség növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát még azoknál is, akiknek nincs túlsúlyuk vagy elhízottak. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 27

6 dolog, amit a szívbetegeknek tudniuk kell a COVID-19 vakcinákról

Találja meg a választ a védőoltás beszerzésével és az esetleges mellékhatásokkal kapcsolatos kérdéseire.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 5

Az American Heart Association hivatalossá teszi a Heart-Mind Kapcsolatot

 Az AHA szerint a mentális és a szív- és érrendszeri egészséget összekapcsoló kutatások elérték a kritikus tömeget. És lehet cselekedni is.

Írta: Allison Young, 2021. március 26

A testmozgás, nem a tesztoszteronterápia, javítja az artériák egészségét középkorú és idősebb férfiakban

Annak ellenére, hogy a tesztoszteronterápia növelheti ennek a férfi nemi hormonnak a szintjét, egy új klinikai vizsgálat azt sugallja, hogy ez nem segít a belső bélés kialakításában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. március 1

Az éneklő sebészek új zenét adnak ki a szív hónapjában

A duó második EP-jének célja, hogy felhívja a figyelmet, és arra ösztönözze a hallgatókat, hogy szívük egészségét helyezzék előtérbe.

Írta: Katie Williams 2021. február 26

Sok idős felnőtt szed aszpirint a szív egészségére, még akkor is, ha ez nem ajánlott

Azok a 75 év felettiek, akiknek soha nem volt szív- és érrendszeri eseményük, például szívinfarktus vagy szélütés, nem valószínű, hogy profitálnak a napi aszpirinből. De egy új. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 24

A transznemű nők az életkor előrehaladtával egyedi szívkockázatokkal küzdenek

A nemi hovatartozást megerősítő hormonkezelés idővel olyan szív- és érrendszeri kockázatokat jelent a transznemű nők számára, amelyek eltérnek a nőket fenyegető kockázatoktól. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 22

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: mit kell tudnia szíve egészségéről

A Castle Connolly Top Doctorként elismert haladó szívelégtelenség és transzplantációs kardiológiai szakember válaszol a szív megtartásával kapcsolatos kérdésekre. . .

2021. február 22-ig

A fiatal fekete felnőttek sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a szívátültetés után

Egy új tanulmány szerint a fiatal fekete felnőttek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg a beavatkozást követő egy éven belül.

Szerző: Jordan M. Davidson 2021. február 5

Artériás károsodáshoz kötődő terhességi cukorbetegség évekkel a terhesség után

Azoknál a nőknél, akiknek terhességi cukorbetegségük van a terhesség alatt, fokozott a kockázata az úgynevezett koszorúér meszesedésnek – a felhalmozódó lepedéknek. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. február 2"

Q1. A Dupuytren csomói a tenyeremen gyengédek. Kell valamit tennem ellenük? Mit tehetek a tüneteim kezelésére?

A tenyerén lévő csomókat hivatalosan Dupuytren kontraktúrának nevezik. A Dupuytren-kontraktúra olyan állapot, amelyben rostos szövet halmozódik fel és megvastagodik a tenyér bőrében. Ez a fibrózis és hegesedés általában a negyedik és ötödik hajlító inakat vagy a gyűrűs és rózsaszín ujjakat érinti. Bár ritkábban, a harmadik inat vagy a középső ujjat is érintheti. A Dupuytren-kór első jelei lehetnek csomók vagy csomók a kézen, amelyek érzékenyek lehetnek. Idővel a tenyér megvastagodása az érintett ujj vagy ujjak lehúzását vagy összehúzódását okozhatja.

A Dupuytren-kontraktúra leggyakrabban 50 év feletti észak-európai férfiaknál fordul elő, és cukorbetegséggel és más bőrfibrózisos rendellenességekkel is összefüggésbe hozható.

A kezelések a flexor inak konzervatív nyújtásával kezdődnek, hogy megakadályozzák a kontraktúra kialakulását. Súlyosabb esetekben szükség lehet szteroid- vagy enziminjekcióra a megvastagodott csomó feloldására, vagy műtétre a rostos szövet eltávolítására és az érintett inak fellazítására.

Ha a tenyérben lévő csomós csomók érzékenyek, a lanolin kenőccsel végzett önmasszázs segíthet csökkenteni a fájdalmat és a merevséget. Masszírozza a területet két irányban: fel és le az ín mentén, majd az inakon keresztül. Kövesse a masszázst ujjainak gyengéd nyújtásával. Ehhez tegye a kezét tenyérrel lefelé egy asztalra, és emelje fel a tenyerét, nyújtva a nyújtott ujjakat. Tartsa 10-20 másodpercig, majd vigye vissza a tenyerét az asztalhoz. Ismételje meg ezt 5-10 alkalommal, legalább naponta kétszer. Ezt a nyújtási rutint minden Dupuytren-kontraktúrában szenvedő személynek naponta meg kell tennie, függetlenül a érzékenység jelenlététől.

Q2. Az orvosom szerint korai Dupuytren kontraktúrám van. Továbbra is végezhetek olyan tevékenységeket, amelyek megterhelik a kezemet, például súlyemelést és kerékpározást?

A Dupuytren-kontraktúra a tenyér bőrének fibrózisos (rostos szövetek kialakulását okozó) és hegesedő állapota, amely rendszerint a negyedik és ötödik hajlító inak, vagy a gyűrűs és rózsaszín ujjak, ritkábban pedig a harmadik ín fölött helyezkedik el. vagy a középső ujj. Az ok ismeretlen, de jellemzően 50 év feletti észak-európai férfiaknál tapasztalható. Cukorbetegséggel és más bőrfibrózisos rendellenességekkel is összefüggésbe hozható, és az ismétlődő trauma ronthatja az állapotot.

Idővel a tenyérben megvastagodó szövet az érintett ujj vagy ujjak lehúzását vagy összehúzódását okozhatja. A kezelések a flexor inak konzervatív nyújtásával kezdődnek, hogy megakadályozzák a kontraktúra kialakulását. Súlyosabb esetekben szükség lehet szteroid- vagy enziminjekcióra a megvastagodott csomó feloldására, vagy műtétre a rostos szövet eltávolítására és az érintett inak fellazítására.

Ha Önnek Dupuytren hondrostrong fórum kontraktúrája van, nincs korlátozva a kézzel végzett gyakorlatok elvégzésében, de mindenképpen kerülnie kell a tárgyak szoros megfogását. Védje kezeit tenyérpárnás kesztyűvel. Ha a munka vagy az edzés gyakorlata során súlyt nehezít a tenyerére, növelje meg a használt fogantyúk vagy rudak méretét. A kerékpáros és súlyemelő kesztyűk szintén kiváló választások, hogy lehetővé tegyék az edzést anélkül, hogy súlyosbítaná Dupuytren kontraktúráját.

Ezenkívül mindenkinek, akinek Dupuytren kontraktúrája van, rendszeresen ki kell nyújtania a kezét – de ezt óvatosan. Helyezze a kezét tenyérrel lefelé egy asztalra, és emelje fel a tenyerét, nyújtva a nyújtott ujjait. Tartsa 10-20 másodpercig, majd vigye vissza a tenyerét az asztalhoz. Ismételje meg ezt 5-10 alkalommal, legalább naponta kétszer.

Paul Howard, MD, FACP, FACR, az Arthritis Health, Ltd. elnöke Scottsdale-ben (Ariz.), és részt vesz a reumatológiai magánpraxisban Phoenixben.

Iratkozzon fel Egészséges Bőr Hírlevelünkre!

A legújabb a bőrben & Szépség

6 műtét utáni tipp a metszés gyógyulásához

A megfelelő táplálkozás kulcsfontosságú – de gyakran figyelmen kívül hagyott – része a helyreállítási tervnek.

Írta: Andrea Peirce 2021. április 26. Szponzorált hirdetési tartalom

Kérdezze meg Castle Connolly legjobb orvosát: Hogyan hat az öregedés és a gravitáció a bőrére

A Castle Connolly Top Doctorként elismert plasztikai sebész arról beszél, hogy milyen tényezők befolyásolják bőrünk megjelenését, és hogyan tehetik ezt a betegek. . .

2021. február 11-ig

Clean Beauty 101: Átfogó útmutató

Írta: Jessica Migala 2021. január 29

Kalifornia betiltja a 24 mérgező vegyi anyagot a testápolási termékekből: Mit kell tudni

A szövetségi erőfeszítésekért harangozó állam Kalifornia most lett az első az országban, amely betiltott bizonyos vegyi anyagokat a kozmetikai és testápoló összetevőkből. . .

Írta: Rachel Jacoby Zoldan 2021. január 11

Milyen előnyei vannak a halolajnak a haj számára?

Ha több egész halat eszik omega-3 zsírsavakkal, az erősítheti a tincseit, de korlátozott bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a halolaj tabletták is ezt teszik.

Írta: Jessica Migala 2020. december 9

Mi az az arcjóga? Ezenkívül 5 gyakorlat, amelyet otthon is kipróbálhat

Ahogyan az edzőterembe járás is formában tartja a testet, ezek a jóga által ihletett gyakorlatok állítólag tónusossá teszik az arc izmait, hogy megőrizzék megjelenését. . .

Írta: Moira Lawler 2020. október 13

7 egyszerű otthoni hack az egészséges bőrért

A legjobb arcbőr elérése érdekében tekints túl a hiúságod bőrápoló termékekkel való feltöltésén, és hívd be az egészséges bőrápolási szokásokat mindennapi életedbe.

Írta: Moira Lawler 2020. október 9

A kollagén 8 lehetséges egészségügyi előnye – és 1 dolog, amit nem tehet

A bőrtől és a csontoktól a bélrendszerig és még sok másig – íme, hogyan javíthatja a divatos étrend-kiegészítő egészségét és jólétét.

Írta: Jessica Migala 2020. szeptember 8

20 módszer a kollagén megőrzésére és növelésére az arcban

Több kollagén kevesebb ráncot és sima, emelkedett bőrt jelent. Itt vannak az aktuális termékek, az irodai kezelések és az életmódbeli szokások, amelyeket be kell gyakorolni. . .

Írta: Jessica Migala 2020. augusztus 28

Psoriasis vagy ekcéma? Az új fájdalommentes teszt megmondja

A biopsziákkal ellentétben a szalagcsíkok minimális kényelmetlenséget okoznak, és nem okoznak hegesedést.

Becky Upham 2020. augusztus 10"

Sokan arra használják az álmodozást, hogy elmeneküljenek mindennapi életükből, vagy akár abból a pillanatból, amelyben éppen vannak. Bár az álmodozás gyors módszert jelenthet a valóságtól való elszakadásra, egyben egészséges módszer is lehet bizonyos helyzetek és ötletek kezelésére. Az álmodozásnak általában negatív konnotációja van, de hasznos lehet, ha kreativitást kell ösztönöznie vagy néhány percnyi kikapcsolódásra van szüksége. Attól függően, hogy hogyan használja fel álmodozási idejét, ez lehet pozitív vagy negatív módja a szabadidő eltöltésének. Az álmodozás negatív aspektusai Az álmodozás káros lehet az életvitelére, ha túl sokat csinálja. Van, amikor az álmodozás hasznos és eredményes lehet, máskor viszont elveszítheti a fókuszt, és elfelejtheti a fontos információkat. Ha éppen dolgozik, vagy egy fontos feladatot próbál végrehajtani, az álmodozás megzavarhatja a termelékenységét, és néhány percre lelassul, vagy teljesen leáll. Ha munkája nehézgépek kezeléséből áll, az álmodozás akár egészségre is árthat, ha engedi, hogy csökkentse a koncentrációját. Az álmodozás a mentális egészségére is káros lehet, ha folyamatosan negatív gondolatai vannak. Míg a legtöbben álmodoznak fantáziákról és más kívánatos eseményekről, mások arról ábrándozhatnak, hogy valami ártalmasat tesznek magukra vagy másokra. Sok olyan eset volt, amikor öngyilkos emberek vezettek az úton, és arról ábrándoztak, hogy egy fának ütköznek. Néha az ilyen típusú álmodozó fantáziák meglehetősen sok részlettel érintettek. Szinte olyan, mint egy terv, nem pedig egy fantázia. Ha olyan dologról van szó, ami kárt okozhat, az álmodozás valószínűleg káros tulajdonságot jelent. Az álmodozás pozitív aspektusai Másrészt az álmodozást a maga javára fordíthatja. Ennek egyik módja, ha minden nap szán időt az álmodozásra. Annak ellenére, hogy ez gyakran spontán cselekvés, mégis beállíthat egy bizonyos időt, amikor egy csendes helyen ül, és elkezd álmodozni. Sokan ezt tartják ideális stresszoldónak egy hosszú munkanap után. Ez is lehet stresszoldó technika egy baráttal, szeretett emberrel folytatott komolyabb vita után, vagy akár egy traumatikus életesemény után is. Az álmodozás lehetővé teszi, hogy gondolatai elkalandozzanak, és egy rövid időre elfelejtsenek a valóságról. Ez a tulajdonság önmagában segíthet megőrizni józan eszét, amikor nehéz időszakokon megy keresztül. Ha megengeded magadnak, hogy kiszabadulj egy stresszes helyzetből, új hozzáállással térhetsz vissza a helyzetbe, és esetleg megoldást is találhatsz a stresszt okozó probléma megoldására. Az álmodozás segíti az elméd ellazulását. A stressz oldásán túl az álmodozást is sokan választják a kikapcsolódásra. Az álmodozás lehetővé teszi az elmének, hogy szünetet tartson mindaddig, amíg hagyja, hogy az elméje elkalandozzon. Mivel lehetővé teszi az elméjének egy kis szünetet, gyakran felfrissült és megújult elmével térhet vissza egy ülésről álmodozva. Gyakran csak ez kell ahhoz, hogy visszatérjen egy feladathoz és elvégezze azt. Gyakran előfordul, hogy ha huzamosabb ideig ugyanazon a dolgon dolgozik, az elméje unatkozhat, és nem koncentrálhat rá. Az álmodozás néhány percre megszabadíthatja elméjét a problémától, és ennek eredményeként frissen térhet vissza, és készen áll a befejezésre. Az álmodozás segít a konfliktusok kezelésében. Mások dönthetnek úgy, hogy az álmodozást használják konfliktuskezelési eszközként. Ezt gyakran „szervezett álmodozásnak” nevezik, és magában foglalja a meglévő vagy esetlegesen felmerülő konfliktusok kezelésének különböző módjait. Az álmodozás ezen módszerének használata segít áttekinteni a konkrét helyzeteket a fejében, így felkészülhet a különféle eseményekre. Például gyakran álmodozhat arról, mit tenne, ha valaki megpróbálna megrabolni az utcán. A szervezett álmodozás segítségével több különböző lehetséges forgatókönyvet is elképzelhet, így jobban felkészülhet arra az esetre, ha megtörténik. Az álmodozás segít fenntartani a kapcsolatokat Az álmodozás másik pozitív hatása az, hogy segíthet fenntartani kapcsolatait. Amikor a párok vagy barátok külön vannak, a velük való időtöltésről való álmodozás gyakran segíthet abban, hogy úgy érezze, még mindig együtt vagytok. Álmodozhatsz a múltban együtt töltött időkről, vagy arról, hogy mit tennél a barátaiddal vagy más jelentőségekkel bizonyos helyzetekben. Ha például messzire elköltöztél a baráti körödtől, álmodozhatsz arról, milyen lenne, ha velük lennél, amikor új és izgalmas munkát kaptál. Bár az álmodozás nem ugyanaz, mint azokkal a különleges emberekkel lenni az életedben, segíthet abban, hogy szeretettel emlékezz rájuk, és gondolj rájuk, ahelyett, hogy hagynád kicsúszni az elmédből. Az álmodozás segít a termelékenység növelésében Az álmodozás hatékony módszerként is használható a termelékenység növelésére. Ha a nap közepén hagy néhány percet arra, hogy egy munkahelyi vagy más helyzetekben felmerülő problémáról ábrándozzon, akkor az elméje többféle megoldáson gondolkodhat a probléma megoldásán. Az álmodozás is javíthatja a hangulatot, ami általánosságban jobban érzi magát. Minél jobban érzi magát, annál valószínűbb, hogy produktív lesz.