Categories
blog

Henry Ford špehoval své zaměstnance doma, aby se ujistil, že žijí ctnostně

Henry Ford špehoval své zaměstnance doma, aby se ujistil, že žijí ctnostně

Jak se nejmocnější učedníci biohackingu stávají angažovanějšími a evangelnějšími, co to znamená pro obrovské pracovní síly, které zaměstnávají, a pro mnohem větší populace, jejichž životy jsou ovlivněny jejich produkty a politikami?

Přerušovaný půst, stejně jako většina chování v oblasti zdraví a pohody, může existovat kdekoli na spektru, od velmi nebezpečného po potenciálně prospěšný, v závislosti na tom, kdo to dělá a jak je implementován. Půst v té či oné formě je součástí lidského stravovacího chování po tisíciletí, a přestože vědecký výzkum je stále předběžný, dřívější studie naznačují, že by mohl pomoci snížit riziko srdečních chorob, rakoviny a cukrovky. Pro lidi s problémy s jídlem však může být půst velmi rizikovým spouštěčem anorexie nebo bulimie. Pro většinu lidí je pravděpodobně nemoudré zkoumat Dorseyho zdlouhavé, každodenní půsty bez dohledu lékaře nebo odborníka na výživu. (Dorsey a Twitter okamžitě neodpověděly na žádosti o komentář.)

Na svém twitterovém účtu Dorsey nezmiňuje nic o dlouhodobém riziku onemocnění nebo dokonce o úbytku hmotnosti, což je údajná výhoda půstu, které si tato praxe v posledních několika letech získala velkou pozornost, včetně celebrit, jako je Kourtney Kardashian. a Chris Pratt. Místo toho se Dorsey zaměřuje na to, jak moc se čas zpomaluje, když nic nejedl. Vzhledem k náročnosti jeho práce není divu, že by pro něj byl důležitý delší den: Silicon Valley obecně vždy hledá způsob, jak udělat trochu víc práce. Technologický průmysl také zaměstnává podprůměrnou pracovní sílu, plnou vyhořelých mileniálů, od kterých se očekává, že budou výkonně makat, aby si získali profesionální přízeň a posouvali svou kariéru, což vytváří potenciálně ideální prostředí pro šíření nezdravých zenidol negativní názory „zdravotních“ praktik. .

Těžko zjistit, zda některé technologické společnosti ze Silicon Valley zavedly biohackingové chování jako očekávání pro své zaměstnance, ale samotný průmysl produkuje spoustu dietních programů a produktů a má za sebou historii nátlakových stravovacích politik pro svou pracovní sílu. Mnoho velkých technologických společností má na místě kavárny pro zaměstnance, které poskytují jídlo zdarma nebo za sníženou cenu. „Tím, že pomůžete svým zaměstnancům činit zdravější rozhodnutí, bude vaše firma těžit z nižších absencí a více produktivní energie,“ napsal Andrea Loubier, generální ředitel společnosti Mailbird, v roce 2017, který povzbudil další technologické manažery, aby následovali příklad společnosti Google a poskytli zaměstnancům určité druhy potravin v podniku a také informace o počítání kalorií. Tyto zásady jsou obvykle koncipovány jako oboustranně výhodné pro zaměstnavatele a jejich zaměstnance – kdo by nechtěl oběd zdarma? – ale nakonec mají stále tendenci držet zaměstnance blízko svého stolu a pracovat co nejvíce.

Přečtěte si: Mýtus o cool kanceláři

Pro společnosti, které nejsou schopny vybudovat pro své zaměstnance stravovací služby na místě, je možné zaujmout pevný přístup ke zmírnění stravy a fyzické aktivity svých zaměstnanců jinými způsoby. Kancelářské wellness programy jsou oblíbené a rozšířené i mimo technický sektor, přičemž mnohé z nich obsahují věci, jako jsou výzvy na hubnutí v kanceláři, které povzbuzují zaměstnance k omezení jídla pro zábavu a ceny. Jak tvrdí novinářka Angela Lashbrook, tyto programy mohou fungovat jako dohled nad zaměstnavatelem, který se vydává za zdraví. “Je naprosto legální zvýšit pojistné na zdravotní péči na základě selhání zákazníka nebo jeho partnera dosáhnout určitých měřítek v rámci wellness programu spojeného s pojištěním,” píše.

Při shromažďování podrobných údajů o váze nebo fyzické aktivitě dělá wellness na pracovišti další krok k potrestání neúspěchů, které se nemusí nutně projevit v kvalitě práce člověka, a pomáhá tak stále větší část lidské existence jako krmivo pro hodnocení výkonu.

Je jistě možné, aby manažeři drželi své postupy v oblasti osobního zdraví oddělené od toho, co očekávají od ostatních. Ale technologie jako obchodní sektor je již dlouho proslulý svými špatnými hranicemi mezi osobním a profesionálním. Silicon Valley může vzbudit dojem, že všechna osobní rozhodnutí by měla být učiněna pro konečný cíl dělat stále více práce a generovat stále více peněz pro zakladatele nebo investory rizikového kapitálu, což je součástí toho, proč tolik lidí znervózňuje sledovat muže s mnoho zaměstnanců se rozhodlo, že nejíst je cenná praxe. Pokud všichni nad vámi v organizačním schématu odmítají jíst, aby z už tak dlouhého dne vymáčkli trochu více práce, konzumace vašeho smutného salátu může být o něco vyšší sázka, než jste si mysleli. Osoba, která podepisuje vaše výplatní pásky, vás může sledovat.

Zaměstnanci cvičí relaxační cvičení o přestávce ve výrobním závodě švýcarského výrobce sluchadel Sonova v sídle společnosti východně od Curychu. (Michael Buholzer/Reuters)

V Patagonii, kalifornské oděvní společnosti, návrháři a publicisté společně chodí na hodinové běhy v době oběda. Pořádají se zde pravidelné celofiremní surfovací relace. Když jsem je navštívil, řekli mi, že jeden muž každé odpoledne rozvine podložku na jógu a u svého stolu se ponoří do pozdravů slunci. Společnost nabízela třikrát týdně step aerobik a jeho "zasedací místnost" byla doslova plná surfovacích prken.

Po celá desetiletí konvenční moudrost tvrdila, že kondice Patagonců je dobrá pro zisk společnosti, za předpokladu, že všichni při těchto venkovních aktivitách nosí opalovací krém. Pravděpodobně je u nich méně pravděpodobné, řekněme, že se u nich předčasně rozvine cukrovka a shromažďují účty za lékařskou péči v rámci plánu pojištění společnosti.

Henry Ford špehoval své zaměstnance doma, aby se ujistil, že žijí ctnostně.

Zákon o cenově dostupné péči chce podpořit více Patagonií – tedy společností, kde pracovníci zůstávají aktivní, nekouří a jedí zdravě. Existuje nespočet druhů wellness programů na pracovišti, ale některé z nejpřísnějších spojují zdravotní výsledky zaměstnanců – jejich index tělesné hmotnosti, zda kouří nebo nekouří atd… – s částkou, kterou platí za své zdraví sponzorované zaměstnanci. pojištění. V červnu vydala federální vláda svá pravidla pro tyto typy programů založených na výsledcích a uvedla, že zaměstnanci, kteří splňují zdravotní normy jejich společnosti, mohou být „odměněni“ až 30procentním snížením zdravotního pojistného – o 10 procent více než federální dříve povolené předpisy – nebo až 50 procent u programů, jejichž cílem je předcházet užívání tabáku.

Například zaměstnanci, kteří v minulém roce užili tabák a nejsou zařazeni do odvykacího programu, mohou platit až o 50 procent více než jejich nekouřící spolupracovník, pokud se jejich společnost účastní jednoho z těchto wellness programů.

Obchodní skupiny podpořily zvýšení trestů za „nezdravé“ typy zčásti proto, že nabízí způsob, jak přesunout náklady na lékařskou péči na zaměstnance, kteří, jak se říká, nejsou tak proaktivní, pokud jde o své zdraví, a proto je pravděpodobnější, že budou chátrat. zvýšit náklady na zdravotní pojištění pro každého. Zastánci takových programů poukazují na odhady ekonomů z Harvardu, které ukazují návratnost 3,00 USD pro zaměstnavatele za každý dolar investovaný do programů.

„Tleskáme a podporujeme toto rozšíření,“ napsal obchodní kulatý stůl v dopise odkazujícím na vyšší tresty a hádal se pouze s tím, že nabízí příliš mnoho výhod pro zaměstnance, kteří zřejmě nedokážou splnit wellness cíl.

Ale nedávný výzkum prorazil díry v teorii, že wellness programy snižují náklady na zdravotní péči nebo povzbuzují zaměstnance ke změně jejich chování. Ve skutečnosti někteří zastánci spotřebitelů uvedli, že spojování pojistného zaměstnavatelů s faktory, jako je ztráta hmotnosti, může nakonec poškodit nejméně zdravé zaměstnance tím, že zdraží zdravotní pojištění pro ty, kteří to nejvíce potřebují.

„Zvýšené náklady na plán pro někoho, kdo není schopen splnit specifikovaný výsledek wellness programu, by mohly učinit plán nedostupným a potenciálně vytvořit překážku pro zdravotní pokrytí,“ řekl Dick Woodruff, viceprezident federálních záležitostí pro American Cancer Society Cancer Action. Síť.

O něco více než polovina zaměstnavatelů s více než 50 zaměstnanci nabízí wellness program a za posledních několik let se podle průzkumu mezi 600 vedoucími pracovníky zvýšilo procento společností, které zaměstnancům za účast v takových programech nabízejí slevy na zdravotní pojištění. Společnost pro řízení lidských zdrojů. V roce 2011 nabízelo 12 procent zaměstnavatelů slevy na pojistném pro zaměstnance účastnící se programů na odvykání kouření a 7 procent tak učinilo u programů na hubnutí.

Ale to, zda se zaměstnanci do programů přihlásí, je jiný příběh. Studie výzkumného institutu Rand zveřejněná v květnu zjistila, že méně než polovina zaměstnanců v kancelářích s wellness programy podstupuje klinické vyšetření a hodnocení a méně než 20 procent se účastní programů hubnutí nebo odvykání kouření.

Zaměstnanci, kteří na příkaz svého zaměstnavatele zamířili do nejbližší posilovny nebo na tréninkovou dráhu, zhubli – ale jen asi libru ročně během tří let, zjistil Rand. Tato nevýrazná zjištění byla posílena další studií z Kalifornské univerzity, která ukázala, že „účast na pracovních wellness programech nesnižuje krevní tlak, hladinu cukru v krvi ani cholesterol a jen zřídka vede ke ztrátě hmotnosti,“ uvedla agentura Reuters. A pouhá 2 procenta zaměstnavatelů, kterých se Rand dotazoval, vykázala měřitelné úspory nákladů prostřednictvím programů.

Existují také smíšené důkazy, že lidé s nezdravým chováním, jako je kouření nebo přejídání, ve skutečnosti utrácejí více za zdravotní péči. A co víc, není jasné, že zvýšení jejich pojistného je účinný způsob, jak je přimět ke změně chování.

V březnovém článku pro žurnál Health Affairs tým ekonomů a právníků tvrdil, že účtovat kuřákům nebo obézním extra zdravotní pojištění nedává smysl, protože „většina studií neprokázala žádné významné rozdíly ve výdajích mezi lidmi, kteří užívali tabák a měli vysoký krevní tlak tlak nebo hladinu cholesterolu nebo jste ve srovnání s ostatními lidmi neadekvátně cvičili.“ Zjistili také, že není jasné, že programy wellness na pracovišti vedou ke snížení celkových výdajů na lékařskou péči.

Některé studie zjistily, že jedinci s nízkými příjmy častěji kouří a mají nadváhu, takže tyto programy založené na výsledcích by mohly vést k tomu, že chudým a méně zdravým lidem bude účtováno více za pojištění – taktika zákona o cenově dostupné péči byla výslovně navržena tak, aby zabránila .

„Naše důkazy naznačují, že úspory pro zaměstnavatele mohou pocházet z přesunu nákladů, přičemž nejzranitelnější zaměstnanci – ti z nižších socioekonomických vrstev s největšími zdravotními riziky – pravděpodobně nesou vyšší náklady, které ve skutečnosti dotují jejich zdravější kolegy,“ uvádí se v článku Health Affairs.

Důležité je, že ACA dává těmto nezdravým zaměstnancům ven. Nařizuje, aby programy založené na výsledcích „zpřístupnily rozumný alternativní standard“ každému, kdo nemůže splnit požadavky svého zaměstnavatele na zdravotní výsledky, a to ani bez lékařského důvodu. Toto ustanovení bylo pro některé úlevou, jako je Woodruff z American Cancer Society.

„Požadavek na programy založené na výsledcích, které by uznávaly a přizpůsobovaly se doporučením osobního lékaře jednotlivce, je mnohem lepším přístupem k podpoře zdraví a pohody, než vyžadovat, aby jednotlivci plnili nepersonalizované cíle,“ řekl.

Jill Horwitzová, profesorka práva na Kalifornské univerzitě v Los Angeles a jedna z autorek dokumentu „Health Affairs“ je však skeptická, že získání takové výjimky bude pro pracovníky hračkou.

„Mimo jiné musí zaměstnankyně vědět o možnosti alternativy a mít pocit, že žádost o alternativu jí neublíží,“ napsali Horwitz a ekonom John DiNardo z University of Michigan v nedávném sledování. “A její zaměstnavatel musí být ochoten vyhovět.”

***

To vše nechává společnosti v nepříjemné situaci: Na jedné straně touha snížit náklady a podporovat zdravé chování, ale na druhé straně neexistuje jasné potvrzení, že většina wellness programů to dělá.

Ron Goetzel, ředitel Emory University Institute for Health and Productivity Studies, v posledních několika měsících zápasil s Horwitzovou a jejími spoluautory ve Health Affairs prostřednictvím úvodníků. Věří, že wellness programy fungují, ale pouze tehdy, když společnosti zaujmou holistický přístup a zaměří se na všechny zaměstnance – nejen na kuřáky nebo osoby s nadváhou.

„Je pravda, že k tomu, aby programy založené na pobídkách fungovaly, musí udělat víc, než povzbudit k dokončení 15minutového hodnocení zdravotních rizik,“ napsal. „Programy musí uplatňovat teorii změny chování, aby zapojily lidi do úkolu lépe se starat o své zdraví. Potřebují je přesvědčit, že zdravý životní styl není jen o vydělávání finanční odměny, ale spíše cestou k tomu, aby se cítili lépe, zažili lepší kvalitu života, měli více energie a obecně zlepšili svou pohodu.“

“Nesnažíme se jen přimět nemocné, aby se chovali lépe.”

Virgin Pulse, prodejce wellness na pracovišti, říká, že souhlasí s Randovou studií, ale tvrdí, že selhání většiny programů je způsobeno jejich prováděním. Zatímco mnoho programů nabízí biometrické screeningy a zdravotní hodnocení ve snaze přimět zaměstnance, aby „znali svá čísla“, Virgin říká, že trikem je zabudovat aktivity, jako jsou soutěže v chůzi nebo dokonce sledování spánku. Podle názoru společnosti Virgin mohou zaměstnanci, řekněme, používat Fitbits ke sledování svých kroků každý den a využít svůj pokrok k získání odměn, jako jsou dárkové karty – nebo ano, slevy na jejich zdravotní pojištění.

„Nesnažíme se jen přimět nemocné, aby se chovali lépe,“ řekl mi Ron Hildebrandt, viceprezident pro produkt Virgin Pulse. “Předpokládáme, že každý může být lepší verzí sebe sama, a dáme mu k tomu prostředky.”

Hildebrandt však také řekl, že obvykle soustředí svůj názor na generální ředitele na to, jak může Virgin Pulse pomoci učinit kanceláře zábavnějšími a angažovanějšími, spíše než na potenciál programu ušetřit peníze.

***

S rostoucími náklady na zdravotní péči a velkými společnostmi, které mají povinnost nabízet zdravotní pojištění v rámci Obamacare, je pochopitelné, že generální ředitelé by chtěli zaměstnance, kteří chodí k lékaři co nejméně často. Ale debata o wellness programech vyvolává hlubší problém zakořeněný ve skutečnosti, že zdravotní přínosy jsou stále do značné míry spojeny s pracovním místem: Jak by měla být společnost zapojena do soukromého života každého zaměstnance?

Henry Ford proslavil své zaměstnance doma, aby se ujistil, že žijí ctnostně, a proto měli nárok na bonus 2,66 $ denně. Dnešní programy jsou mnohem méně strašidelné (naštěstí), ale stále přicházejí s chlupatými problémy s rozdělením práce a života:

„Pokud požadujete, aby zaměstnanec dostal výpověď od lékaře [pro získání slevy na zdravotní pojištění], žádáte lékaře, aby podepsal, kolik platí zaměstnanci za jeho práci,“ řekl mi Horwitz. . „Je to porušení svěřenecké povinnosti vůči pacientovi? Povzbuzujete pacienta, aby lékaři lhal?“

Nebo by mohl zaměstnavatel ještě dále extrapolovat zdravotní dopady různých životních stylů? Například, jak poněkud sarkasticky spekuloval Horwitz ve Health Affairs: Lidé bez dětí mají více času na cvičení a „nejsou drženi jako rukojmí kulinářských chutí batolat, takže mohou jíst kapustu, a nejsou vystaveni všem nemocem školního dvora.